G40 netwerkdag

Bestuurlijke netwerkdag van de G40
Datum: Woensdag 31 mei
Locatie: Prodentfabriek, Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR Amersfoort
Starttijd: 9.45 uur (inloop: 9.15 - 9.45 uur) 
Aanmelden    Programma (pdf)

Na de succesvolle bestuurlijke ontmoeting begin dit jaar, is op 31 mei alweer de tweede bestuurlijke netwerkdag van de G40 in 2023. We worden ontvangen in het gastvrije Amersfoort op een bijzondere plek, waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. We zien u graag in de Prodentfabriek!

We werken daar verder aan een agenda die laat zien waar steden sterk in zijn. Bovendien waar ze keihard nodig zijn. Hoe steden bijdragen aan het realiseren van grote opgaven op gebieden als wonen, bestaanszekerheid, duurzaamheid, gezondheid, participatie en veiligheid. En natuurlijk zal dan ook blijken dat dit aanbod enkel verzilverd kan worden als meebewogen wordt door maatschappelijke partners en het kabinet. Om die reden hebben we ’s ochtends als speciale gast de minister van BZK, Hanke Bruins Slot, in ons midden. Zij heeft eerder dit jaar haar Actieagenda Sterk Bestuur naar de Tweede Kamer gestuurd. Daarin staat onder meer:

“Overheden kunnen niet ieder voor zich aan de slag en we kunnen het als overheid ook niet alleen. Goede interbestuurlijke samenwerking en samenwerking met maatschappelijke partners en inwoners zijn een randvoorwaarde om resultaten te boeken.”

Op 31 mei houden we deze en andere voornemens uit de actieagenda tegen het licht van onze eigen agenda. Dat doen we in een gesprek met de minister en verwachten daarmee ook haar actieagenda te versterken.

Tijdens de andere onderdelen van de dag vergaderen zoals gewoonlijk de pijlers en themagroepen. Geïnspireerd door het gesprek met de minister, overtuigd door de noodzaak van het aanpakken van grote maatschappelijke opgaven en gedreven door grote betrokkenheid van de deelnemers.

En natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor het informele contact, zowel in de loop van het programma als tijdens het eind onder het genot van een hapje en een drankje. En niet te vergeten: gemeente Amersfoort biedt tijdens de lunchpauze voor de liefhebbers een aantal excursies aan. Wandelen met uw collega’s en tegelijkertijd kennismaken met Amersfoort.

Al-met-al een gevarieerde en boeiende dag waarop we u graag weer van harte verwelkomen!

Globaal programma

  • 09.15 – 09.45 Inloop
  • 09.45 – 10.00 Opening
  • 10.00 – 11.00 In gesprek met minister van BZK, Hanke Bruins-Slot
  • 11.15 – 12.30 Pijler-overleggen
  • 12.45 – 13.45 Lunch en gelegenheid stadsexcursie
  • 14.00 – 15.00 Themagroepen – ronde 1
  • 15.30 – 16.30 Themagroepen – ronde 2
  • 16.30 – 17.30 Borrel

Hier vindt u het complete programma (pdf). Bij de verschillende onderdelen staat/komt een korte toelichting op de inhoud van de bijeenkomsten.

Voor wie?
Bestuurders binnen het G40 Stedennetwerk.
 
Meer informatie en aanmelden
We zien u graag op 31 mei en vragen u nadrukkelijk om u aan te melden, uiterlijk 28 mei a.s. Aanmelden kan via dit formulier.