Tijdens het Social Enterprise Overheidscongres op 13 oktober verscheen wethouder Joon (gemeente Apeldoorn) digitaal vanuit een studio in Haarlem op het beeldscherm en sprak over het belang van impact ondernemers en de City Deal Impact Ondernemen. Joon benadrukt dat hij een ontwikkeling ziet naar een economie die zich richt op brede welvaart. Maar, een versnelling is nodig. Dit vraagt van ons allen een andere manier van denken en handelen. De City Deal Impact Ondernemen is een mooi instrument waarin de partners bouwen aan een circulaire en inclusieve maatschappij.

Sander Heijne (auteur boek Fantoomgroei) onderbouwt met grafieken waarom ons huidig economisch denken wringt en zorgt voor een tweedeling in de samenleving: De rijken worden steeds rijker en de armen armer. Volgens Heijne is loslaten van het BBP nodig en zijn sociaal ondernemers cruciaal voor de nieuwe impact economie.

De deelsessies op het overheidscongres boden podium aan vernieuwende en innovatieve durfals, zoals ondernemers die lokale maatschappelijke vraagstukken aanpakken. En er werden ervaringen gedeeld over instrumenten die de publieke kant ter beschikking heeft, zoals impactvolle inkoop en het inrichten van een makelaarsteam ten behoeve van impact ondernemen.

Naast de studio in Haarlem, waren er vier regiohubs in het hele land (Haarlem, Emmen, Breda en Apeldoorn) waar werd gekeken, gedeeld en live genetwerkt.

Terugkijken kan nu via: Dit was het Social Enterprise Overheidscongres 2021

Meer informatie: