Nieuws

Netwerken in Hengelo

Een duurzame stedelijke ontwikkeling was het thema voor onze bestuurlijke tweedaagse, dit jaar in Hengelo. De aftrap werd verzorgd door econoom en schrijver Paul Schenderling met een betoog over een evenwichtige ontwikkeling van steden: van groei naar bloei. Tom Middendorp, ‘de klimaatgeneraal’, vertelde over zijn praktijkervaring met klimaatverandering in verschillende werelddelen. Hij noemde een aantal positieve ontwikkelingen in Nederland, zoals de ‘energy hubs’.

Impressie BND Hengelo

Herstel vertrouwen in politiek

Een ander belangrijk thema was ‘herstel van vertrouwen in de politiek’. Karen van Oudenhoven, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, had een scherpe analyse over hoe het mis kan gaan en wat de overheid kan doen om het vertrouwen te herstellen. We bespraken concrete suggesties voor gemeenten, onder andere met voorbeelden uit Zwolle, Helmond en Dordrecht.

Impressie bestuurlijke netwerkdag Hengelo 2

Lobbyplan en nieuwe vicevoorzitter

Volgende maand zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. We bespraken plenair het lobbyplan en hielden zelf ook verkiezingen: we namen afscheid van Arjen Gerritsen als lid van het dagelijks bestuur, Roelof Bleker (burgemeester van Enschede) werd gekozen als nieuwe vicevoorzitter.

Impressie bestuurlijke netwerkdag Hengelo 3

Inspirerende gesprekken

Inspirerende gesprekken waren er ook in de vergaderingen van onze drie pijlers, ‘fysiek’, ‘sociaal’ en ‘economie en werk’, en in de bijeenkomsten van onze themagroepen. Maar ook tijdens wandelingen in Hengelo en ‘s avonds in techniekmuseum Oyfo. Bedankt Hengelo voor twee inspirerende dagen!