De Social Impact Bond (SIB) wordt steeds vaker gezien als interessant financieringsinstrument om maatschappelijke vraagstukken te bekostigen. In samenwerking met het G32-stedennetwerk organiseert Platform31 op woensdag 8 november een Hartige Hap over dit thema.

Wethouder Willemien Vreugdenhil (gemeente Ede en voorzitter fysieke pijler van de G32) opent deze avond. Zij was zelf nauw betrokken bij het opzetten van de eerste SIB van Nederland in Rotterdam. Tijdens deze sessie delen we geleerde lessen uit de praktijk en stellen we recente ontwikkelingen rondom de SIB Jongvolwassenen (initiatief van de gemeente Enschede, Eindhoven, Amsterdam, Leiden, Utrecht en Den Haag) centraal. Naast de bijdrage van experts, zullen we in gesprek de materie verdiepen en de SIB Jongvolwassenen verder op weg helpen

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers van gemeenten voor wie het fenomeen Social Impact Bonds niet onbekend is. Wij verzorgen een eenvoudige maaltijd, u brengt uw expertise, kritische blik en scherpe vragen in. Verwacht van ons een divers gezelschap aan tafelgasten uit zowel praktijk als wetenschap: ondernemers, financiers en onderzoekers. Naast inhoud bieden wij voldoende ruimte om onderling ervaringen te delen en te netwerken tijdens de borrel.

Aanmelden via de website van Platform31