Bestuurlijke netwerkdagen G40

  • donderdag 22 september van 12.00 – 21.00 uur
  • vrijdag 23 september van 10.00 – 15.30 uur

Meld u nu aan!

De start van onze nieuwe bestuursperiode en dé gelegenheid om kennis te maken met uw collega-bestuurders uit de andere steden van de G40! Het moment ook, waarop u met elkaar de koers uitzet en doelen van de G40 voor de komende jaren bepaalt. Daarmee draagt u direct bij aan de kracht van ons netwerk. Wij zijn dankzij de inzet van veel bestuurders een hecht en krachtig netwerk en blijven dat graag. Bovendien kunt u daar kiezen welke rol u in de G40 wilt spelen, of aan welke activiteiten u deel wilt nemen. Uw bestuurlijke visie en zowel frisse blik als ervaring zijn welkom in een van de pijlers en themagroepen. Tegelijkertijd zijn het dagen waar u altijd rijker vandaan komt dan u kwam. U hoort van uw collega’s wat hun ambities zijn, waarmee zij te kampen hebben en welke oplossingen zij kiezen. Andersom horen uw collega’s dat natuurlijk ook graag van u. Zie voor meer informatie over ons netwerk o.a. ons overdrachtsdossier en onze site g40stedennetwerk.nl.

We bieden u een interessant programma aan


Dag 1

  • 12.00 - 13.00 uur: Ontvangst met lunch
  • 13.00 - 17.30 uur: Middagprogramma

De eerste dag start met een welkom door burgemeester Ank Bijleveld van Almere en G40-voorzitter Paul Depla. Daarna is het woord aan de minister van BZK, mevrouw Hanke Bruins Slot. Zij informeert ons over haar beleidsagenda. Aansluitend gaat zij in gesprek met Paul Depla en prof. Alexander Rinnooy, die allebei vanuit hun eigen visie een reactie op die agenda geven. Ook u kunt uw reactie geven op de plannen van de minister en bijdragen aan de discussie.

We vervolgen de middag met stadsbezoeken. U maakt kennis met verschillende projecten in Almere. De bezoeken lopen over in bijeenkomsten van de pijlers ‘Sociaal’, ‘Fysiek’ en ‘Economie en werk’. Met uw eigen visie, verrijkt met de opbrengst van het plenaire gesprek eerder die dag en nieuwe inzichten uit de stadsbezoeken bepaalt u gezamenlijk de voornaamste uitdagingen voor de steden voor de komende jaren.

  • 17.30 - 18.30 uur: Intermezzo

Tijd voor uzelf, om bijvoorbeeld in te checken in uw hotel, wat te werken, bij te praten met collega’s etc.

  • 18.30 - 21.00 uur: Avondprogramma

Er staat een ‘walking dinner’ voor u klaar. Laat u tijdens het eten verrassen door enkele bijzondere gesprekken.

Netwerkdag

Dag 2

  • 09.00 - 10.00 uur: U wordt met een pendeldienst vervoerd naar de Floriade
  • 10.00 - 15.30 uur: Dagprogramma

Vandaag zijn we te gast op de Floriade! We maken natuurlijk kennis met deze prachtige tentoonstelling en tegelijkertijd bepalen we gezamenlijk de agenda voor de komende periode. De opbrengst van de pijlers van de vorige dag, is de basis voor de uitwerking in onze themagroepen. Over de indeling van de themagroepen informeren wij u in het uiteindelijke programma. Tussendoor staat er uiteraard weer een lunch voor u klaar. We sluiten de middag af met een borrel en een hapje.

Voor de organisatie van de tweedaagse is het erg handig als u zich aanmeldt en aangeeft aan welke onderdelen u deel wilt nemen.

Aanmelden bestuurlijke netwerkdagen G40 op 22 en 23 september 2022

U vindt daar ook een verwijzing naar het hotel waar u een overnachting kunt boeken.

Graag tot ziens op 22 en 23 september!

Floriade