• 28 september 13.30 - 21.30 uur
  • 29 september 9.30 - 15.30 uur

netwerkdag hengelo

Een jaar na de start van de nieuwe bestuursperiode van de G40 bloeit ons netwerk als nooit tevoren. En dat is niet zo gek, de steden staan voor grote opgaven. Wij zien gedreven lokale bestuurders die elkaar in G40-verband opzoeken, elkaar wijzer maken en hun bevindingen neerleggen in duidelijke boodschappen. Dat gebeurt binnen onze werkorganisatie met pijlers en themagroepen. Waar nodig wordt ook de weg naar de Tweede Kamer gevonden. Of andersom natuurlijk, dan komt de Kamer naar de stad.

Hét moment waarop we met z'n allen de opbrengst delen en de blik vooruitwerpen, is onze Bestuurlijke Netwerkdag. Een boeiend evenement waarop portefeuillehouders met elkaar in gesprek gaan over de thema's die hen dagelijks bezighouden, maar ook een evenement dat fungeert als één groot ontmoetingsplein voor informeel contact. Na succesvolle voorgaande edities staat alweer de volgende voor de deur.

Op 28 en 29 september 2023 bent u van harte welkom in de mooie Twentse gemeente Hengelo. Hengelo ligt in het hart van Twente op zo'n 15 kilometer van de Duitse grens en is de vierde stad van Overijssel met ruim 80.000 inwoners. Met de Twentse gastvrijheid als uitgangspunt, bieden wij u een gevarieerd programma van twee dagen, inclusief een informele ontmoeting op de avond van de eerste dag!

Eerder kondigden wij met trots aan dat (demissionair) minister Hugo de Jonge met u in gesprek zou gaan over de Nieuwe nota ruimte. Helaas is hij verhinderd.

Maar we zijn verheugd om u, na een paar wijzigingen, een zeer compleet, interessant en afwisselend programma te mogen bieden in Hengelo. En dat is onder andere gelukt met twee bijzondere gasten:

  • Op dag 1 kunt u in gesprek met econoom, schrijver en spreker Paul Schenderling, over het toekomstbeeld van Nederland zoals hij dit schetst in zijn boek “Er is leven na de groei”.
  • En op dag 2 is SCP-directeur Karen van Oudenhoven onze gast en gaan we met haar in gesprek over wat het vraagt om als steden de grote opgaven te adresseren in een samenleving in beweging.

Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid om kennis te maken met Twente, de groene technologische topregio, maar ook met de binnenstad van Hengelo in transitie. Een binnenstad die dankzij een stapsgewijze transitie van het gehele centrum en een intensief participatietraject voor het marktplein, recent met de prijs voor Meest Inspirerende Binnenstadsproject werd bekroond!

Aanmelden
Meld u nu aan voor de bestuurlijke netwerkdagen via onderstaande button!

 

aanmelden

We verwelkomen u graag op 28 en 29 september in Hengelo!

nb. De Bestuurlijke Netwerkdagen zijn expliciet bedoeld voor bestuurders. Bent u geen bestuurder dan kunnen wij uw aanmelding niet bevestigen. Speciaal genodigden zijn natuurlijk welkom en kunnen zich aanmelden! 

 

Bekijk de terugblik op de bestuurlijke netwerkdag, 31 mei in Amersfoort