Een aantal G40-bestuurders zijn tijdens de bestuurlijke netwerkdag van de G40 in Assen in gesprek gegaan met sociaal ondernemers. Uit het Noorden waren aanwezig Diem Do van CodeGorilla en Piet Kamminga van BIMair. Sociaal ondernemerschap biedt kansen om maatschappelijke opgaven op een ondernemende manier aan te pakken. Het kan daarbij gaan om werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zorg, circulaire economie en de leefbaarheid van steden. Jan Willem Wennekes van Impact Noord: "Een van de kernpunten: stimuleer netwerken en impact ecosystemen. Breng partners en stakeholders bij elkaar. En bouw zo lokaal onderling vertrouwen op. Want dan ontstaat vruchtbare samenwerking." Inkoop bij sociaal ondernemers is de meest directe manier om sociaal ondernemers te stimuleren. Willemien Vreugdenhil wil de komende periode inkoop bij sociaal ondernemers stimuleren: "We willen de pilot voorbij!" Machiel van Dalen (PIANOo): "Een goed inkooptraject is niet alleen een feestje van de afdeling Inkoop. De bestuurder moet doelen stellen en ruimte geven aan opdrachtgevers te zoeken naar innovatieve oplossingen. De opdrachtgever en uitvoerder zijn de eigenaar van het vraagstuk en de bijbehorende opdracht. De afdeling Inkoop ondersteunt en identificeert kansen bij opdrachtgevers en uitvoerders."
Meer informatie over ondersteuning in het inkooptraject: pianoo.nl

Twee pitches
Stefan Panhuijsen hield een pitch over het Social Enterprise Overheidscongres, dat Social Enterprise NL samen met Amersfoort en de G40 organiseert op 25 september: "Dit jaar staat de maatschappelijke uitdaging centraal. Gemeenten kunnen een maatschappelijk vraagstuk inbrengen en daarover in discussie gaan met sociaal ondernemers."
Andere bijeenkomsten over sociaal ondernemerschap:
agenda-werkdossier-sociaal-ondernemerschap

Max Graven sloot de bijeenkomst af met een pitch over de Impact Days die hij 20, 21 en 22 november organiseert. Steden die al het moois dat sociaal ondernemerschap biedt willen laten zien aan het grote publiek en/of aan andere bedrijven kunnen aanhaken bij dit initiatief dat vorig jaar voor het eerst in de vier grote steden plaats vond: theimpactdays.nl.