Afgelopen donderdag hoste de G40 samen met KplusV en Platform31 een side event op de Startup Summit in Arnhem. Dit leverde een mooie samenkomst van partijen op: gemeenten, financiers en ondernemers. En die verbinding was precies het onderwerp van deze sessie: het creëren van een omgeving waarin sociaal ondernemerschap kan floreren en bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken zoals arbeidsparticipatie of circulaire economie. 

Vanuit verschillende perspectieven werd het antwoord gezocht op de vragen: Hoe verbind je het netwerk van sociaal ondernemers, gemeenten en financiers? En welke voorbeelden zijn er? En welke vormen van impact financiering zijn er? In een carrousel aan presentaties kwamen daarom diverse voorbeelden voorbij: Citylab010, Wish3, Rabobank, Autitalent, de Voorwerkers en Joustra meubelstoffeerderij. 

Dit bracht antwoorden, maar riep ook direct nieuwe vragen op: Zijn sociaal ondernemers partner of concurrent van SW-voorzieningen? Moet je je als gemeente juist met bewoners of ondernemers verbinden? En hoe waardeer je het impact dat je realiseert? Desondanks waren de deelnemers tevreden: met nieuwe inzichten, inspiratie en contacten ging men naar huis. 

Lees verder in het werkdossier Sociaal ondernemerschap.