Meerdere Nederlandse gemeenten en bedrijven presenteren zich gezamenlijk op het Smart City Expo World Congress (SCEWC) in Barcelona, van 11- 15 november. Is uw gemeente ook actief op het gebied van Smart Cities en wilt u uw internationale netwerk op dit terrein vergroten? Er zijn verschillende manieren om aan te sluiten. Voor bestuurders wordt gewerkt aan een gericht bestuurdersprogramma.

Het jaarlijkse SCEWC in Barcelona is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, ondernemers, start-ups, gemeenten en kennis- en onderzoekscentra die zich bezig houden met Smart City. Daarom organiseert de RVO in samenwerking met o.a. de G5 en de VNG een innovatiemissie voor Nederlandse organisaties die actief zijn op het terrein van Smart City, met de ambitie om hun zakelijke activiteiten of hun netwerk internationaal uit te breiden. Delegatieleider is John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven.

Smart City Tracks

Ons doel is het aanbod en de meerwaarde van Nederlandse organisaties, gemeenten en bedrijven op het terrein van Smart City zo concreet mogelijk te presenteren. Daarom is het thema Smart City in 6 thema’s (tracks) verdeeld:  

  • Veiligheid (Safety & Security)
  • Gezond stedelijk leven (Healthy Urban Living)
  • Stedelijke mobiliteit (Urban Mobility)
  • Klimaat en Energie (onder noemer Resilience)
  • Circulaire economie (Circular Economy)
  • Data

Voor elke track bieden we een inhoudelijk programma aan. Er is nog ruimte om daar bij aan te sluiten.

Programma

Het programma begint op zondagavond 11 november (20.00) met een informele kick-off receptie. Op maandag 12 november vindt het business evenement ‘The Dutch & Smart Cities: Shaping the future by challenging today’ plaats. Met workshops, deep-dives en en rondetafelgesprekken gaan we in op maatschappelijke uitdagingen en technologische concepten in steden. Van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 november zijn er op het Holland Paviljoen van Smart City Expo World Congress pitches en netwerkmomenten, en is er een inhoudelijk zeer gevarieerde conferentie.

Gezien het internationale publiek dat deze expo bezoekt, biedt deelname veel mogelijkheden om met de juiste mensen in contact te komen. De organisatoren kunnen daarbij ondersteunen.

Kosten deelname missie

De kosten voor deelname aan deze innovatiemissie zijn €250 (excl. btw) per persoon, voor toegang tot de Smart City Expo, deelname aan het businessevenement, de werkbezoeken, de netwerkrecepties én gebruik van de faciliteiten van het Holland Paviljoen. Dit is exclusief reis- en verblijfkosten en excl. toegang tot het congres.

Een kaart die naast bovenstaande ook deelname aan het Smart City Congress programma biedt, kost € 1145 (excl. btw), eveneens excl. reis- en verblijfkosten.

Gemeenten die zich ook actief willen presenteren in één van de zes thema’s (tracks) in het Holland Paviljoen betalen € 5000 (excl. btw), waarbij ook 2 congreskaarten en twee beurskaarten zijn inbegrepen. Heeft u hierin interesse, neem dan contact op met de VNG, zie hieronder.

Aanmelden en meer informatie

Voor vragen, o.a. over het bestuurdersprogramma, en voor aanmelden voor een actieve presentatie in het Holland Paviljoen, neem z.s.m. contact op met arthur.wiggers@vng.nl (070 3738613) of marieke.hebbenaar@vng.nl (070 3738269.

Aanmelden voor een pakket zónder actieve bijdrage in het Holland Paviljoen kan tot en met 21 september 2018: aanmelden via het aanmeldformulier. Lees ook de Algemene voorwaarden deelname innovatiemissie.